BESLENME

Gıda mühendisleri ve diyetisyenler tarafından düzenli olarak denetlenen, ileri teknolojiyle donatılmış, hijyenik, yüksek kapasiteli 1 mutfak ve yemekhanemiz öğrencilerimize yaş ve gelişim düzeylerine uygun yemekler sunarken, beslenme protokollerine uygun ürünler bulabilecekleri kantinlerimiz öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ortamını destekler.

Antalya Toplum Koleji’nde Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimiz yemeklerini sınıf öğretmenleri gözetiminde yerler. Tüm öğrencilerimizin gelişimi sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı ve ara öğünlerle desteklenir.

Özel diyet ihtiyacı bulunan öğrencilerimiz için velilerimiz tarafından yapılan bilgilendirme ve okul doktorumuzun yönlendirmeleri doğrultusunda özel menüler oluşturulur ve temin edilir.

Yemekhane 2

Alınan malzemelerin kalitesi, tümünün seçkin markalara ait olması, okulumuzun sağlıklı beslenmeye verdiği önemin göstergesidir.

ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemimiz içinde yer alan “Hijyen Kontrol Prosedürü” gereği mutfak, bulaşıkhane ve yemek salonundaki iş ve işlem basamakları standartlara uygun yürütülmekle birlikte, personelimizin de sağlık kontrolleri periyodik yapılmaktadır.

Tüm uygulamalarımız, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamındadır. Toplum Mutfak, “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü” denetim elemanlarınca yapılan denetimlerde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunarak “BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır.

OKUL ÇAĞI DÖNEMİNDE BESLENME

Bu Dönemin Özellikleri Nelerdir?

Okul çağı: (6-12 yaş)

• Adölesan (çocukluktan ergenliğe geçiş):12-18 yaş grubu çocukları kapsar.
  • Çocukların fizyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimleri hızlıdır.
  • Yaşam boyu devam edebilecek davranışları büyük ölçüde bu dönemde oluşur.
  • Bilgi almaya ve alışkanlık kazanmaya en uygun oldukları dönemdir.
  • Yetişkinlik hastalıklarının gelişimi açısından ise en riskli dönemlerdir.
  • Hızlı büyüme ve gelişimin sağlanabilmesi için çocukların enerji ve besin öğesi gereksinimlerinin yeterli ve dengeli bir şekilde sağlanması gerekir.

Yetersiz ve dengesiz beslenen çocuğun;

• Büyüme ve gelişmesi etkilenir, hastalıklara karşı dirençsiz olur, sık hastalanır, hastalığı ağır seyreder.
  • Okula devamsızlık nedeniyle okul başarısı düşer.
  • Algılama, dikkat ve bilişsel yetenekler etkilenir.

Bu nedenle;

• Okul başarısını arttırmak,
  • Gelecek nesillerin daha güçlü ve sağlıklı olmalarına temel hazırlamak,
  • Çocukların bilişsel yeteneklerini geliştirmek için;

ÇOCUKLARIN BESLENMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIR

tr_TR